UVElite RES – förnyelse av halvhårda golv

Föreställ dig ett golv som är gammalt. Det är svårt att rengöra och det krävs både timmars arbete och en mängd kemikalier för att få det i gott skick igen. Du har nu två alternativ; antingen att byta ut golvet till ett nytt vilket kräver pengar och material, eller att använda en produkt som får det att bli som nytt igen på ett ögonblick. Zahra Alikahi med team har ett system som gör det sistnämnda möjligt.

– UVEVLITE RES är ett revolutionerande system som med kort varsel kan restaurera golvytan och återställa hållbarheten, förklarar Zahra Alikahi som är en av grundarna och del av bolaget UvElite AB. Systemet används för halvhårda golv så som plast och linoleum m.fl. där man idag saknar en liknande lösning.

Från sju dagar till sekunder
UVEVLITE RES sparar golvmaterial och minskar utsläppen eftersom få kemikalier används. Den annars vanliga lösningen idag är att byta ut hela golvet eller använda ett lack som kräver en väntan på sju dagar innan golvet kan användas igen. Zahra förklarar att deras system är unikt eftersom det reducerar veckor till några sekunder, vilket gör det till en av de mest miljövänligaste lösningarna på marknaden. Idéen såddes för ett par år sedan.

– Från start skulle vi utveckla ett lack för trägolv, men vi fick också kännedom om att underhåll av halvhårda golv på ett miljö- och kostnadseffektivt sätt var ett problem. Vi började testa vårt system på olika golv och resultatet blev imponerande.

Med rötter från Chalmers
Skaparna bakom UVELITE är ett team med mångsidig kunskap och erfarenhet. De senaste två åren har de arbetat med tekniska frågor samt marknadsexponering. I dagsläget har de dessutom ett samarbete med Chalmers Industriteknik.

– Vårt mål är att öka kunskapen om systemet och ytterligare utveckla produkten så många kan dra nytta av den. Vi ska vara de första som lanserar ett så här avancerat system för primära användare, berättar Zahra om framtiden och uppskattar att det kommer ta mellan sex månader och ett år att nå dit.

Nästa steg för UVELITE
UVELITE är en av dryga femtio tävlande innovationer i Green Innovation Contest 2014. Zahra berättar att de bland annat sökte till tävlingen för att sprida vetskapen som systemet.

– Idag har vi påbörjat en mindre användning i samarbete med ett par företag och vi söker dessutom finansiering. Green Innovation Contest är en plattform med stora spelare som kan stödja utvecklingen av systemet och företaget. Vi hoppas på att få ut ordet men också lära oss mer av involverade aktörer.

Kontakt: Zahra Alikahi, info@uvelite.com, Tel: 0303376301
www.uvelite.com
(Jörlanda)


Fler intervjuer

Tanmoy Bari om Greenely Mobilapplikation
Adrian Morales om NanoControl
Martina Green om Algaebra
Stig Lundberg om DUR-Metoden

javaversion1 Warning: passthru(): Cannot execute a blank command in /storage/content/89/153589/greeninnovationcontest.se/public_html/wp-content/themes/greeninnovationcontest/footer.php on line 3