Bygga bo

200Mdin3

200Mdin3 är världens mest kostnadseffektiva sätt att bygga billiga, energivänliga, kvalitetshus snabbt. Affärsidén är att sälja produktionssystem för huselement till företag och organisationer som bygger och projekterar stora infrastrukturella byggprojekt av billiga hus. 200Mdin3 är allt som behövs för att kunna tillverka prefabricerade byggelement.

Kontakt: Johan Persson cromitjohan@gmail.com
0720279795

 

DyCon Optimizer

”DyCon är en tjänst som minskar energianvändningen i flerbostadshus relaterat till uppvärmning . Vi kan baserat på tester spara 10-20% av fastighetens energianvändning och samtidigt ge de boende en extremt jämn inomhustemperatur. DyCon använder sig av all gratisenergi som finns tillgänglig såsom solinstrålning mm och reglerar tillförd värme i varje stund utifrån verkligt behov.”

”Dunderon är företaget bakom tjänsten som hjälper fastighetsägare att effektivisera sin energianvändning i flerbostadshus.”

Kontakt: Andreas Driving, andreas@dunderon.se
www.dunderon.se (Stockholm)

Geting fritt

”Geting fritt är ett medel som stör getingarnas reproduktion utan kemikalier. Jonas Huxa Olsson är uppfinnare och entreprenör sedan många år bakåt i tiden, han driver idag Huxa Bolaget som har sin huvudverksamhet i Skåne.”

”Att arbeta med produktutveckling och smarta lösningar anser han, att det är det som ger det lilla extra kryddan i livet.”

Kontakt: Jonas Huxa Olsson, jonas@huxa.se, 0708-98 01 01 (Flyinge)

 

Strongcrete

”Strongcrete minskar resursanvändningen i bygget genom tunnare konstruktioner och sparad cementmängd. Vi har en smart metod att behandla betong i färskt tillstånd så att ytorna blir hållbara, släta och sprickfria. En maskin kan köra ut på nygjuten betong och tryckkompaktera ytan ovanifrån – detta ingår i konceptet.”

”Söder Sundsvall har man använt metoden på 24 broar. Slitbetong kan ersätta asfalt på t.ex. broar och vägar, torgytor.”

Kontakt: Yngve Alvarsson, yngve@formconsult.se
0702-819720, www.rollit.se
(Huddinge)

Tech Farm

”Tech Farm är världens första självförsörjande co-living och co-working för “born globals” från hela världen. Det är ett arkitektritat flerbostadshus som är självförsörjande på mat och energi. I Varje Tech Farm bor 40 personer tillsammans och byggnadens resurser nyttjas maximalt enligt principen för delningsekonomin. I stället för att vara hyresgäst är den boende medlem och har on-demand-tillgång till 100 Tech Farms världen över.”

”Initiativtagaren Lisa Renander är grundare till Hus24, Sveriges första co-living för entreprenörer.”

Kontakt: Lisa Renander, lisa@goenterprise.se
(Sundsvall)javaversion1 Warning: passthru(): Cannot execute a blank command in /storage/content/89/153589/greeninnovationcontest.se/public_html/wp-content/themes/greeninnovationcontest/footer.php on line 3