Beteende

Energijakten

”Energijakten är ett verktyg inom genren serious gaming products som ger förutsättningar för minskad energiförbrukning samt ett system för innovationstänk i större verksamheter. En digital plattform är under utveckling som genom tävlingar, filmer och spel kan bidra till en beteendeförändring gällande energiförbrukning. En EU-ansökan till Horizon 2020 där fyra länder är representerade är inlämnad. Energijakten utvecklas av Future Sustainable.”

Kontakt: Linda Aldebert, linda@futuresustainable.com,
073-7622442, www.futuresustainable.com
(Eskilstuna)

Give Me a Break

”Vår app hjälper barn med cancer att träffa andra barn som delar deras erfarenheter och förstår deras svårigheter. Tjänsten är en utgångspunkt för långvarig vänskap och knyter an till relationer i den verkliga världen och andra sociala tjänster. Tjänsten kompletterar befintlig sjukvård och utgör ett mer hållbart alternativ till att som idag samla geografiskt utspridda barn till enstaka fysiska gruppaktiviteter eller läger.”

Kontakt: Jens Nygren, jens.nygren@hh.se
www.givemeabreak.se (Halmstad)

 

Gröna Hämtningen

”En idé som förändrar människors syn på konsumtion och bidrar till ökad second hand marknad. En tjänst som använder sig av det som finns till max! Kan skalas upp över hela Sverige.”

”Gröna Grannar är ett socialt entreprenörskap som med enkla och billiga lösningar förbättrar ditt liv, andras liv och miljön! Vi använder oss av det som finns, för det finns gott om det! Hör av er gärna för massor med fler idéer, varor, tjänster, konsultation och annat kring hållbar utveckling.”

Kontakt: Robin, robininstockholm@hotmail.com
(Uppsala)

 

Laga Mina Saker

”Laga Mina Saker är en marknadsplattform som Uber och Airbnb fast för reparationer. Vi kommer göra reparationer mer tillgängliga, billigare och smidigare. Det är onödigt för miljön och dyrt för plånboken när vi köper ett nytt exemplar än att få föregående reparerat.”

”Kärnan i teamet är två bröder varav den ena av oss driver ett företag inom 3D skrivare och kommer att studera på Handelshögskolan i Stockholm till höst och andre pluggar till civilingenjör i datateknik i Linköping.”

Kontakt: Axel Eriksson, hej@lagaminasaker.se,
070 772 63 77 (Stockholm)javaversion1 Warning: passthru(): Cannot execute a blank command in /storage/content/89/153589/greeninnovationcontest.se/public_html/wp-content/themes/greeninnovationcontest/footer.php on line 3