Material

Algaebra

”Algaebra är ett examensprojekt grundat på idén om att använda svenska havsalger som förpackningsmaterial till olika livsmedel. Förpackningarna är komposterbara såväl som ätbara.”

”Jag som skapat projektet heter Martina Green och har nyligen tagit examen i Design Master på HDK i Göteborg. På seaweedproject.com kan man ta del av designprocessen.”

Onlineportfolio: cargocollective.com/martinagreen

Kontakt: Martina Green, martinaj.green@gmail.com
Tel: 0760553696
(Öckerö)

Läs en längre intervju – Martina Green om Algaebra

Den Integrerade Tandborsten

”Den Integrerade Tandborsten är en helt ny typ av manuel tandborste där tandkrämsampuller laddas in i borstskaftet för en enkel, hygienisk och transportsmart lösning på ett gammalt koncept; Inget kladdande längre med tandkrämstuber som delas med flera användare.”

”Refillsystem och förnybar plast garanterar en miljöanpassad och hållbar produkt.”

Kontaktperson: Lars Wedholm, LW Dentaldesign&Konst, wedholm_lars@hotmail.com,
(Umeå)

PLASTMEDIA

”PLASTMEDIA är ett nytt material inom tryckbranschen för reklam tidningar och böcker samt där papper kan ersättas med andra material för media. Innovationen är nytänkande kring nya material inom tryckeribranschen där papper kan verka vara ett onödigt material då återvunnen plast kan tillgodose dess områden i mån av tillgång och funktion.”

Kontakt: Hanna Antby, hanna.antby@gmail.com, Tel: 0735079379
(Herrljunga)javaversion1 Warning: passthru(): Cannot execute a blank command in /storage/content/89/153589/greeninnovationcontest.se/public_html/wp-content/themes/greeninnovationcontest/footer.php on line 3