Beteende

Froda

”Froda Kryddor är ett enkelt sätt att odla och njuta av färska kryddor. Att odla dina egna kryddor är en meningsfullt sätt för dig att göra något konkret för din egen hälsa och miljön. Mer ekologisk och lokalt kan det inte bli. Din smidiga och proffsiga köksodling väcker nyfikenhet bland dina vänner!”

”Gå in på  frodakryddor.se för att läsa hur du kan bli mer självförsörjande och vara en del av en mer hållbar framtid.”

Kontaktperson: Patrik Strandell, Tel: 0704223169
(Trollhättan)

Greenely Mobilapplikation

”Greenely Mobilapp är nästa generations visualiseringstjänst för energiförbrukning som inte kräver hårdvara. Verktyget använder inlärningsalgoritmer spårar hushållens energibeteende och anpassar sig därefter. Genom fördjupad analys, gamification och jämförelser med grannar, kommer hushållen styras mot en minskad energiförbrukning.”

”Greenely är ett startupbolag från KTH Innovation bestående av studenter och forskare. Se vår 90 sek video på vimeo.com/96067738

Kontakt: Tanmoy Bari, tanmoy.bari@greenely.se, greenely.com
(Stockholm)

Läs en längre intervju – Tanomy Bari om Greenely Mobilapp 

Odlingstid

”Odlingstid ger anställda möjlighet att under arbetsveckan odla, vilket återför energi och produktivitet till såväl individ som verksamhet. Detta på arbetsplatser med mycket stillasittande där odling uppfyller estetiska & rekreativa behov. Odling är hälsofrämjande, stimulerar sinnen, blodcirkulation samt har stressdämpande effekt.”

”Grönokrati jobbar med för att förbättra social miljö, estetik & biodiversitet i industrilandskap. Utformar odlingar i direkt i anslutning till arbetsplatser.”

Kontakt: Josefin Johansson, gronokrati@gmail.com
(Lund)

 

Off2Off

”Genom årets tjänsteinnovation hjälper vi organisationer att synliggöra och tillgängliggöra möjligheterna med förändrat konsumtionsbeteende, genom att underlätta den dagliga hantering av organisationens funktionella överskott (saker som är för bra för att kastas). Fokus är ökad återanvändning.”

”Vi är ett transformativt cleantech-/IT-företag som är grundat av vd Fredrik Östlin. Vi riktar oss initialt mot offentlig sektor.”

”Återvinning är misslyckad återanvändning!™”

Kontakt: Fredrik Östlin, fredrik@off2off.se, Tel: 054-7000020
www.off2off.se
(Karlstad)

Pennybridge

”Pennybridge är en ny tjänst för givande och insamling till goda ändamål.”

”Vi frågor oss inte ”Hur kan vi samla in mer pengar?” utan ”Om jag vill skänka pengar, hur skulle jag vilja att det fungerade då?”. Det ger oss en unik inriktning på dig som givare. Eftersom vi är en plattform för många olika ändamål som inte tar religiös eller politisk ställning ger detta oss en unik möjlighet att engagera oss i generositet i allmänhet med ett starkt fokus för att skapa en god inverkan utifrån dig som givare.”

Kontaktperson: Daniel Bergqvist, daniel@pennybridge.org
Tel: 0736-268114
www.pennybridge.org
(Örebro)

 

ReEasy

”Ett koncept av smarta lösningar för att effektivare hantera flödet av t.ex. tomma förpackningar och urvuxna barnkläder. Enklare återvinning. Enklare återanvändning. Enklare -och miljövänligare- vardag.”

”Bakom konceptet ReEasy står Mona Svensson med en bakgrund inom barnmatsindustrin och marknadsföring. Hon vet hur många glasburkar vi kastar genom det runda hålet…”

Kontakt: Mona Svensson Puhakka, mona@reeasy.se
(Åkersberga)

 

Rent-a-Plagg

”Har du någon gång köpt ett klädesplagg du egentligen inte behöver?  Vi hyr ut högkvalitativa kläder för skidåkning och friluftsliv från märken som tar miljömässigt och socialt ansvar. Vi sköter tvätt och impregnering och ser till så att du håller dig torr och lagom varm under dina äventyr på fjället. I kläder från oss kommer du att känna dig bekväm och snygg och slipper släpa på tunga väskor på din resa till och från fjällvärlden.”

Kontakt: Magnus Sellberg,info@rentaplagg.se, Tel:073-094 87 77
www.rentaplagg.se
(Åre)javaversion1 Warning: passthru(): Cannot execute a blank command in /storage/content/89/153589/greeninnovationcontest.se/public_html/wp-content/themes/greeninnovationcontest/footer.php on line 3