FAQ

Här har vi samlat de vanligaste frågorna med tillhörande svar. Om du letar efter information som inte finns nedan kan du kontakta oss via greeninnovationcontest@innovatum.se.

+
Vad är Green Innovation Contest?

Green Innovation Contest är en årlig nationell tävling med inriktning på hållbara miljöinnovationer. Tävlingen vänder sig till privatpersoner, studenter och forskare samt till start-up-företag och etablerade småföretag.

Green Innovation Contest syftar till att exponera miljöinnovationer och vara en lärande och inspirerande kraft så att innovationerna realiseras till svensk konkurrenskraft genom att:

– Hjälpa innovatörer att i ett tidigt skede redovisa och verifiera sin innovations affärs- och miljöpotential
– Innovatörerna kan visa upp hela värdet av sig och sin innovation
– Exponera innovationer och skapa nya kontakter med potentiella samarbetsparter, finansiärer och kunder
– Visa upp hela Innovationssverige samt öka kontakterna mellan innovatörer och innovations- och företagsstödsorganisationer

Allt för att hållbara miljöinnovationer snabbare ska nå marknaden. På så sätt vill Green Innovation Contest bidra till en långsiktig hållbar tillväxt och välfärd för framtida generationer.


+
Vem arrangerar tävlingen?

Green Innovation Contest finansieras av Energimyndigheten, Tillväxtverket och Västra Götalandsregionen och projektleds av Innovatum AB i Trollhättan. Tävlingen genomförs i samspel med nationella eller regionala innovations- och företagsstödsorgansationer.


+
Vad menas med en hållbar miljöinnovation?

Vi har valt definitionen som presenteras i boxen till höger.


+
Vad krävs för att få delta?

Tävlingen vänder sig till svenska miljöinnovationer som är redo att utvecklas till en produkt på marknaden. Den kan antingen vara mogen att kommuniceras till samarbetsparter, utvecklas i dialog med potentiella kunder eller vara redo för första prototypen.

Gör ett snabbtest och se om din innovation platsar.


+
Hur gör jag en anmälan?

Samtliga som är intresserade att tävla i Green Innovation Contest måste göra en föranmälan. Här granskar vi om din innovation platsar i tävlingen och återkopplar till dig. Om innovationen anses vara lämplig för tävlingen får du därefter möjlighet att välja inloggningsuppgifter och kan fortsätta fylla i anmälan.

Anmälningsblanketten är en säker webbanmälan som kräver login-uppgifter. Du kan börja fylla i den, spara den, och fortsätta vid ett senare tillfälle.

Anmälan för 2015 års tävling är stängd.


+
Vad kostar det att tävla?

Det är kostnadsfritt att anmäla sitt intresse att delta i Green Innovation Contest.

Om projektledningen bedömer att ditt bidrag är kvalificerad att delta, tillkommer en administrationskostnad om 250 kronor exkl. moms (313 kr totalt).
Denna avgift tillkommer alltså endast om du slussas in i tävlingsportalen.


+
Hur betalar jag administrationsavgiften?

Om projektledningen bedömer att ditt bidrag är kvalificerad att delta, tillkommer en administrationskostnad på 250 kronor exkl. moms (313 kr totalt). Du får återkoppling via e-post samt en faktura hemskickad via posten. Fakturan ska betalas inom 30 dagar.

När du betalat fakturan ber vi dig att skicka ett mail till greeninnovationcontest@innovatum.se och meddela oss om detta. Då skickar vi inloggningsuppgifter till tävlingens anmälningsformulär som är fylld med frågor som rustar dig inför möten med kommande investerare, kunder och samarbetspartners.

Din innovation är nu med och tävlar!


+
Är tävlingsplatserna begränsade?

Ja, detta år är tävlingsplatserna begränsade. Därför finns det en räknare på webbplatsens förstasida som visar hur många bidrag som kommit in. När räknaren nått 80 stänger anmälan. Det är först till kvarn som gäller!

Syftet med att ha begränsade platser är att kunna erbjuda en bättre kvalité under hela tävlingsprocessen.


+
Är min innovation säker hos er?

När du lämnar in ditt bidrag kan du vara säker på att all information hanteras korrekt. Din innovation skyddas av en säkrad webbanmälan. De som arbetar med tävlingen går dessutom under ett sekretessavtal i sin anställning på Innovatum AB.

Det publiceras ingen information utan ditt medgivande.

 


+
Vad får jag som tävlar?

Det finns mycket att vinna på att vara med i Green Innovation Contest. Bara anmälan och verifieringen innebär att du kommer att få insikt i marknads- och miljöpotentialen hos din innovation. Insikter som hjälper dig framåt. Nu kan du visa upp hela värdet av din innovation så att du kan nå ut. I tävlingen kommer du att synas för marknaden, potentiella kunder, investerare och finansiärer. Vem vet vad dessa nya kontakter kan leda till.

Genom att tävla får du även:

–       Publicera en kort pitch om din innovation på hemsidan
–       En handbok med tips och råd som kan hjälpa din innovation att utvecklas
–       Möjlighet att bli en av tjugo bidrag som får fördjupad feedback angående hur de kan komma vidare med sina innovationer


+
Vad får pristagarna?

Når din innovation hela vägen till en prisplats får du:

  • Marknadsföras via en ”Vinnarfilm” som visas under en längre tid i passande sammanhang
  • Coachning av tävlingsledningen som slussar dig vidare till kundmöten, andra tävlingar, värdefulla nätverk och passande projekt (ett paket av anpassade innovations- och företagstjänster)
  • Ekobanken ger personlig handledning till samtliga pristagare
  • Bergenstråhle & Partners ger rådgivning till en pristagare

+
Vad menas med att ”Alla är vinnare?”

Green Innovation Contest lär dig redovisa din innovation och rusta dig för möten med kunder och samarbetspartners – allt för att din innovation ska nå marknaden.

Oavsett hur långt du går i tävlingen så har du nytta av att ha fyllt i Green Innovation Contests anmälningsblankett. Efter tävlingen kan de dessutom fortsätta fylla på med uppgifter i din anmälningsblankett, precis som när du förbättrar och ändrar i ditt cv.

Tävlingen såväl stödjer som granskar och uppmärksammar Sveriges intressantaste miljöinnovationer. En tävling där faktiskt alla är vinnare!


+
Får bolag utanför Sverige tävla?

Nej, Green Innovation Contest vänder sig endast till en nationell målgrupp, det vill säga till privatpersoner, studenter och forskare samt till start-up-företag och etablerade småföretag som är stationerade i Sverige.


+
Vilka är de tidigare pristagarna?

Pristagare 2014:  Greenely Mobilapplikation, City Flow, Nano Control och Kontrollenhet för markvärme. Innovationerna återfinns inom kategorierna energi, industriapplikationer och tjänster.
Läs pressmeddelande

Pristagare 2013:  Ejektorböj, Optistring, MicProS och Koljern.  Innovationerna återfinns inom kategorierna energi, bygg, resurseffektivisering och industriapplikationer.
Läs presmeddelande

Läs om tiden efter tävlingen


javaversion1 Warning: passthru(): Cannot execute a blank command in /storage/content/89/153589/greeninnovationcontest.se/public_html/wp-content/themes/greeninnovationcontest/footer.php on line 3